KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE STORLEK

- scrolla ned för att se alla objekt 1-6 som jag har ute på Tradera just nu.

1. Byxa och jacka i khaki med struktur och stretch
 
Ur Gunilla Ponténs kollektion förra våren blev de här bland de allra mest omtyckta. Begripligt eftersom färgen är klädsam och dessutom spännande att kombinera med jeansblått, marin, vinrött och svart. Tyget är lite stretchigt och har en fin reliefstruktur. Viscose/bomull, vattentvätt. Färgen stämmer bra med bildernas färg.

Gunilla Pontén jacka

Gylfknäppning på byxorna

Tyget är mycket snyggt. På den här bilden ser man färgen bäst.

Byxan ska INTE läggas upp utan vikas till den längd man gillar

Fina detaljer med rynk i jackans kjol, många spännen, tampar och knappar. Den stora kapuschongen dras ihop till en puffig krage, när man vill variera sig. Byxan knäpps med gylf och de långa byxbenen ska INTE läggas upp utan vikas upp till lämplig längd, fick jag mig noga föreskrivet när jag köpte dem. Varje del kan bäras var för sig. Jackan till vita eller blå jeans är spännande. Som alla Gunilla Ponténs plagg är de supercharmiga, tidlösa och smickrande för figuren.

Storlek på jackan är M vilket innebär 40-44. Byxan är 42, en rymlig 42:a som kan bäras av en 44:a eller av en 40 med skärp. Många av Ponténs kläder är just lite så där oversized så man ska kunna markera midja genom att dra åt skärpet eller ha dem ledigt hängande. Finns många sätt att variera hennes plagg.

 

2. Svart jacka samt   3. Vit långärmad blus och vida vita byxor.
Urtjusig Gunilla Pontén jacka i tunnaste ljuvligaste trikå med fint fall. Köpt förra året. Dyrt! Använd endast två-tre ggr och är helt fräsch. Djupsvart. Bilderna ser lite bruna ut och det är missvisande. Dramatisk med sväng och rynk med ballongeffekt nedtill. Du som gillar Ponténs kläder känner nog igen plagget som fortfarande finns i kollektionen. Storlek L som passar 40-44. Även mindre storlekar då tyget är så tunt och plagget faller så vackert pga att det är tyngre nedtill.

När jag lägger den platt på bordet och mäter tvärs över är den 55 cm. 55 cm också vid midjehöjd där knappen sitter. Sedan är vidden nedtill vid nederfållen 80 cm. Rakt över alltså så omkretsen blir det dubbla.

 
Den cremevita trikåblusen och vida byxor med dragsko är i samma superkvalitet. Gunilla Ponténs speciella tunga fall och smarta skärningar smickrar verkligen figuren. Storlek L som passar från 40-44. Köpta förra sommaren och använda två, tre ggr. Fräscha, fläckfria och felfria. Passar fantastiskt fint ihop med den svarta Gunilla Pontén-jackan.

Köper du alla dessa tre plagg har du fixat en sommargarderob med lyxkänsla och förresten är plaggen festfina inomhus även på vintern.

Jackan som beskrivs i 1. har rynk/ballong effekt.

Tungt fall och vida ben. Dragsko i midjan.

obs ingen fläck - det är fotografens skugga som faller på blusen

Bred linning och så det tunga fallet. Lite skrynklig - tvättad men ej struken.

4. Två västar som är riktiga konstverk från Qbus i Gamla stan. En svart och en röd.
Rena konsthantverksprodukter från Märtha Högstedt -  Mitt Skinn mitt i Sverige. Så genialt att kombinera vadmal, råsiden, läder och mocka och få fram ett följsamma och mjuka plagg. Tidlösa västar som blir en stomme i garderoben. Lika tjusiga till en långkjol som till blåjeans. Sommar som vinter. Snygga detaljer, välgjort handarbete. Färgerna stämmer bra med verkligheten. Åtminstone den röda. Den svarta är djupsvart.
Det syns att de använts, men de är inte alls slitna. Blir ju inga fula noppor på material i så här hög kvalitet. Dessutom blir den här typen av plagg bara vackrare med åren. Man kan låta kemtvätta den om man vill ha 'nykänslan'. Storlek L som passar 40-44. 
 
 
5. Mjukaste, finaste skinn är det i denna vida kappa.
Kapuschongens långa ändar knyts som scarf runt halsen. Blixtlås gör att du enkelt tar bort kapuschongen helt när du vill variera dig. Dold knäppning fram, ett djupt veck i ryggen och svepande elegant vidd. Färgen är mörkt chokladbrun.

Rygglängd 90 cm. Ärmarna viks upp till önskad längd. Det syns att kappan använts. Den är lätt solkig på ärmsluten, men är inte alls sliten.  Den här typen av plagg blir vackrare med åren. Man kan låta kemtvätta den om man vill ha 'nykänslan'. Storlek L som passar 40-42.  Mycket flexibel i storleken pga modellen. Bör alltså kunna bäras även av en 38 eller 44.

När jag lägger kappan på golvet och mäter är det 60 cm där bysten är. 68 vid midjan och 80 vid nederkanten. Tvärs över alltså. Dubbla måtten för omkretsen. Mycket vidd i den alltså. Köptes på Istanbuls flygplats när jag satt och väntade och hade tråkigt under en försening på en tjänsteresa för två år sedan. Kostade 3.050 i svenska kronor ser jag på Visakontoutdraget.

6. Lyxkänsla från Claude Zana

Färgen stämmer bra med fotona.

 

 
Fjäderlätt kavaj/kort kappa från Claude Zana. En verklig lyxvara med tyg i högsta tänkbara kvalitet med lätt pälseffekt. Tunn nog att bäras inomhus över en ringad top och varm nog att bära med en svart polo och svarta jeans på vårpromenaden. Läckert figursydd och hett mönster och modell. Markerad midja och vidd i 'kjolen' ger feminin känsla. Sleif i ryggen med knapp och knapp i varje ärmslut. Detaljarbetet visar att du bär ett plagg med klass.

Storlek S - 36-38. Lätt att justera vidden genom att flytta knapparna fram om man snarare behöver 38-40. Bröstvidd från ärmhåla till ärmhåla 48 cm. Rygglängd 78 cm. Använd några få gånger men det syns knappt.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2008-05-04

 © www.runmaro.net