KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE STORLEK
1. Byxa och jacka i khaki med struktur och stretch
Säljs bara ihop och för 400 kr.
Ur Gunilla Ponténs kollektion förra våren blev de här bland de allra mest omtyckta. Begripligt eftersom färgen är klädsam och dessutom spännande att kombinera med jeansblått, marin, vinrött och svart. Tyget är lite stretchigt och har en fin reliefstruktur. Bomull, vattentvätt.

Gunilla Pontén jacka

Gylfknäppning på byxorna

Tyget är mycket snyggt

Byxan ska INTE läggas upp utan vikas till den längd man gillar

Fina detaljer med rynk i jackans kjol, många spännen, tampar och knappar.ponten och västarna Den stora kapuschongen dras ihop till en puffig krage, när man vill variera sig. Byxan knäpps med gylf och de långa byxbenen ska INTE läggas upp utan vikas upp till lämplig längd, fick jag mig noga föreskrivet när jag köpte dem. Varje del kan bäras var för sig. Jackan till vita eller blå jeans är spännande. Som alla Gunilla Ponténs plagg är de supercharmiga, tidlösa och smickrande för figuren.

Storlek på jackan är M vilket innebär 40-44. Byxan är 42, en rymlig 42:a som kan bäras av en 44:a eller av en 40 med skärp. Många av Ponténs kläder är just lite så där oversized så man ska kunna markera midja genom att dra åt skärpet eller ha dem ledigt hängande. Finns många sätt att variera hennes plagg.

 

2. Svart jacka med vit långärmad blus och vida vita byxor.
Urtjusig Gunilla Pontén jacka i tunnaste ljuvligaste bomullstrikå med fint fall. Köpt förra året. Dyrt! Använd endast två-tre ggr och är helt fräsch. Dramatisk med sväng och rynk med ballongeffekt nedtill. Du som gillar Ponténs kläder känner nog igen plagget som fortfarande finns i kollektionen. Storlek L som passar 40-44. Även mindre storlekar då tyget är så tunt och plagget faller så vackert pga att det är tyngre nedtill.
Den cremevita trikåblusen och vida byxor med dragsko är i samma superkvalitet. Gunilla Ponténs speciella tunga fall och smarta skärningar smickrar verkligen figuren. Storlek L som passar från 40-44. Köpta förra sommaren och använda två, tre ggr. Fräscha, fläckfria och felfria. Passar fantastiskt fint ihop med den svarta Gunilla Pontén-jackan. som du hittar om du klickar på 'säljarens övriga auktioner'.

Köper du alla dessa tre plagg har du fixat en sommargarderob med lyxkänsla och förresten är plaggen festfina inomhus även på vintern. Jackan vill jag ha 500 för och blusen och byxan 150 per styck. Köper du hela setet säger jag OK till 700.

Jackan har rynk/ballong effekt.

Tungt fall och vida ben. Dragsko i midjan.

Bred linning och så det tunga fallet. Lite skrynklig efter den legat nedpackad sedan förra sommaren.

3. Två västar som är riktiga konstverk från Qbus i Gamla stan.
Rena konsthantverksprodukter från Märtha Högstedt -  Mitt Skinn mitt i Sverige. Så genialt att kombinera vadmal, råsiden, läder och mocka och få fram ett följsamma och mjuka plagg. Tidlösa västar som blir en stomme i garderoben. Lika tjusiga till en långkjol som till blåjeans. Sommar som vinter. Snygga detaljer, välgjort handarbete.
Det syns att de använts, men de är inte alls slitna. Blir ju inga fula noppor på material i så här hög kvalitet. Dessutom blir den här typen av plagg bara vackrare med åren. Man kan låta kemtvätta den om man vill ha 'nykänslan'. Storlek L som passar 40-44. 
250 kr per väst. Tar du båda är det OK med 400 kr.
 
4. Mjukaste, finaste skinn är det i denna vida kappa. Säljs för 450 kr.
Kapuschongens långa ändar knyts som scarf runt halsen. Blixtlås gör att du enkelt tar bort kapuschongen helt när du vill variera dig. Dold knäppning fram, ett djupt veck i ryggen och svepande elegant vidd.

Rygglängd 90 cm. Ärmarna viks upp till önskad längd. Det syns att kappan använts. Den är lätt solkig på ärmsluten, men är inte alls sliten.  Den här typen av plagg blir vackrare med åren. Man kan låta kemtvätta den om man vill ha 'nykänslan'. Storlek L som passar 40-42.  Mycket flexibel i storleken pga modellen. Bör alltså kunna bäras även av en 38 eller 44.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2008-05-04

 © www.runmaro.net